pátek 4. září 2009

Kandovaný zázvor

Nedávno jsem na netu narazila na návod na kandovaný zázvor. Ten, kdo už kandovaný zázvor ochutnal, mi dá určitě za pravdu, že jeho chuť je poněkud "zvláštní" a je třeba si na ni zvyknout. Kandovaný zázvor se dá koupit např. v obchodech se zdravou výživou, ale v malém městě, jako je to naše, takový obchod nemáme, takže ho koupím jen občas, když jedu do okresního města. Návod na výrobu kandovaného zázvoru v domácích podmínkách mi tedy přišel vhod a tady předkládám výsledek:

 
Vlevo vidíte kandovaný zázvor, vedle zázvorový sirup, který vznikne jako vedlejší produkt při kandování  a vpravo dole aromatizovaný cukr, ve kterém se zázvor obaloval.

Detail
Pro ty, kteří neví na co je zázvor dobrý: mezi nejvýznamnější účinky zázvoru patří mj. podpora trávení, prevence proti chřipce, rýmě i rakovině a v neposlední řadě také afrodiziakální účinky
A pro ty, kteří by jej chtěli také vyzkoušet http://www.zazvor.info/kandovany.php

1 komentář:

  1. I thank you very much for your link toward Un Cœur en Provence, I'm very flattered.
    So I linked your blog here : "Mes lectrices"
    Best wishes.

    OdpovědětVymazat