Nedávno jsem na netu narazila na návod na kandovaný zázvor. Ten, kdo už kandovaný zázvor ochutnal, mi dá určitě za pravdu, že jeho chuť je poněkud "zvláštní" a je třeba si na ni zvyknout. Kandovaný zázvor se dá koupit např. v obchodech se zdravou výživou, ale v malém městě, jako je to naše, takový obchod nemáme, takže ho koupím jen občas, když jedu do okresního města. Návod na výrobu kandovaného zázvoru v domácích podmínkách mi tedy přišel vhod a tady předkládám výsledek:
Vlevo vidíte kandovaný zázvor, vedle zázvorový sirup, který vznikne jako vedlejší produkt při kandování a vpravo dole aromatizovaný cukr, ve kterém se zázvor obaloval.
Detail
Pro ty, kteří neví na co je zázvor dobrý: mezi nejvýznamnější účinky zázvoru patří mj. podpora trávení, prevence proti chřipce, rýmě i rakovině a v neposlední řadě také afrodiziakální účinky
A pro ty, kteří by jej chtěli také vyzkoušet
http://www.zazvor.info/kandovany.php